Για εμάς

Καθαρό πάθος από το 1911.Η θρυλική Benelli είναι αυτό και πολλά άλλα: κληρονομιά, συγκίνηση και καινοτομία. 100 χρόνια παραγωγής πρωτοποριακών μοντέλων προηγμένης τεχνολογίας, νίκες και παγκοσμίου φήμης οδηγοί. Κομψές, καθώς και σπορ, οι μοτοσικλέτες Benelli δημιουργήθηκαν για να καλύψουν τις απαιτήσεις του κάθε αναβάτη, ακόμα και του πιο απαιτητικού, και να εξασφαλίσουν την άνεση, παρέχοντας την απόλυτη εμπειρία οδήγησης, εστιάζοντας παράλληλα στην κατανάλωση και τον σεβασμό στο περιβάλλον. Οι μοτοσικλέτες Benelli έχουν ξεχωριστή προσωπικότητα και είναι άμεσα αναγνωρίσιμες λόγω του ιταλικού, ελκυστικού σχεδιασμού και της σπορ εμφάνισής τους. Οι πιο καινοτόμες σχεδιαστικές ιδέες εφαρμόζονται σε όλα τα μοντέλα της Benelli, χάρη στην τεχνογνωσία του τμήματος R & D, το οποίο απαρτίζεται από πολλούς και κορυφαίους εμπειρογνώμονες.
Από το 2005 η Benelli ανήκει στο Qianjiang group, τον μεγαλύτερο όμιλο εταιριών κατασκευής μοτοσικλετών της Κίνας, σε μέγεθος και αριθμό παραγωγής μοτοσικλετών. 14.000 άνθρωποι παράγουν περισσότερες από 1.200.000 μοτοσικλέτες ετησίως! Όλα αυτά στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο του Wenling, το οποίο βρίσκεται γύρω στα 500km από την πόλη Σανγκάη. Έτσι η ιστορική Ιταλική εταιρία από το Πέζαρο ανοίγει τους ορίζοντες της στην παγκόσμια αγορά μοτοσικλέτας. Η Benelli ως μέλος του τεράστιου ομίλου QJ, είναι πανέτοιμη για νέες προκλήσεις που θα φέρει εις πέρας με την κορυφαία Ιταλική τεχνογνωσία και στυλ, καθώς και τη νέα επιχειρηματική προσέγγιση ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της σε παγκόσμιο επίπεδο. Όλα τα νέα μοντέλα Benelli κουβαλούν το DNA & την ιστορία της Ιταλικής εταιρίας. Διακρίνονται από το ξεχωριστό αυθεντικό τους look και την καινοτόμο τεχνολογία τους, επιβεβαιώνοντας την μεγάλη δυναμική τoυ ονόματος Benelli. H Benelli ανοίγει τις πόρτες της σε παλιούς και νέους φίλους της μοτοσικλέτας με ολοκαίνουρια μοντέλα που φέρουν εντυπωσιακό σχεδιασμό, τεχνολογίες αιχμής και έχουν πάντα γνώμονα την άνεση και την βέλτιστη οδηγική συμπεριφορά.

Η ιστορία μας

1911 ~ 1934

Έξι αδέλφια, μια ιστορία. Ήταν την άνοιξη του 1911 όταν η Teresa Benelli, χήρα, επένδυσε το σύνολο του κεφαλαίου της οικογένειάς της για να δημιουργήσει ένα εργαστήριο και να εξασφαλίσει μια σταθερή δουλειά για έξι γιους της, Giuseppe, Giovanni, Filippo, Francesco, Domenico και Antonio "Tonino" Benelli.

Στην αρχή ήταν μόνο ένα συνεργείο, στο οποίο κατασκευαζόντουσαν και μερικά ανταλλακτικά για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Αλλά τα έξι αδέλφια Benelli είχαν μια πολύ μεγαλύτερη φιλοδοξία: την κατασκευή μοτοσικλετών. Οκτώ χρόνια αργότερα, το 1919, η πρώτη μηχανή γεννήθηκε, ένα δίχρονος κινητήρας 75cc τοποθετημένος σε ένα σασί, κατασκευή η οποία όμως δεν παρήγαγε ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Τον Δεκέμβριο του 1921 εμφανίστηκε η πρώτη πραγματική μοτοσικλέτα Benelli: η "Velomotore", ένας δίχρονος κινητήρας 98cc σε ένα ελαφρύ σασί, σε δύο μοντέλα, Touring και Sport (125cc), που ακολουθήθηκε το 1923 από μια έκδοση 147 cc, με την οποία ο Tonino Benelli βίωσε πολλές νίκες στην πορεία της αγωνιστικής του καριέρας, κάτι που έκανε την εταιρεία του Πέζαρο γνωστή σε όλη την Ευρώπη.

Το 1926 ο Giuseppe Benelli σχεδίασε μια νέα μοτοσικλέτα, 175cc 4-χρονη, με καδένα εκκεντροφόρου και σύστημα μετάδοσης τεσσάρων ταχυτήτων και επιδόσεις ίσες ή ανώτερες από τις μοτοσικλέτες μεγαλύτερου κυβισμού, η οποία οδήγησε σε αμέτρητες επιτυχίες τον Tonino Benelli , πρωταθλητή Ιταλίας το 1927, 1928, 1930 και το 1931. Η αύξηση της παραγωγής και η επιτυχία των πωλήσεων (το 175cc παρήχθη σε διαφορετικά μοντέλα μέχρι το 1934, όταν παρουσιάστηκε μία 500cc και μια 250cc 4-χρονη μοτοσικλέτα) οδήγησε στη επέκταση του εργοστασίου. Το 1932 οι αδελφοί Benelli αγόρασαν τις εγκαταστάσεις του πριονιστηρίου Molaroni στη ‘viale Principe Amedeo’, την πλέον ονομαζόμενη ‘viale Mameli’.

Δύο χρόνια αργότερα, το 1934 η Benelli παρουσίασε δύο νέες αγωνιστικές μοτοσικλέτες: μία 250 διπλού εκκεντροφόρου και μία 500. Η πρώτη νίκη στο Isle of Man ήρθε το 1939. Το 1940 η Benelli λάνσαρε μια 500cc με πλευρικές βαλβίδες και μια φανταστική αγωνιστική μοτοσικλέτα (μια 4-κύλινδρη με διπλή καδένα εκκεντροφόρου και ενισχυτή που ποτέ δεν θα χρησιμοποιούνται στην πίστα), αλλά το ξέσπασμα του πολέμου ανάγκασε την εταιρεία να παράγει μόνο στρατιωτικές μοτοσικλέτες.

1940 ~ 1950

Η Benelli ήταν στο απόγειο της επιτυχίας (800 εργαζόμενοι εργάστηκαν στο εργοστάσιο), αλλά κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο οι Ναζί κατέστρεψαν το εργοστάσιο.

Παρόλα αυτά οι αδελφοί Benelli δεν εγκατέλειψαν τα επιχειρηματικά τους σχέδια και αφού ανέκτησαν τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό, άρχισαν να μετατρέπουν περίπου 1000 στρατιωτικές μοτοσικλέτες - κυρίως αγγλικής προέλευσης – οι οποίες ήταν εγκαταλελειμμένες από τους συμμάχους στα πεδία μαχών, σε μοτοσικλέτες για χρήση από πολίτες. Το 1947 ήταν η χρονιά που επαναλήφθηκαν οι αγωνιστικές δραστηριότητες.

Το 1948 ήταν έτος-ορόσημο για την Benelli: η εταιρεία προσέλαβε τον δρομέα Dario Ambrosini και στις 14 Οκτωβρίου τα αδέλφια Benelli ανακοίνωσαν την απόφαση να συνεχίσουν την παραγωγή μοτοσικλετών. Η αθλητική επιτυχία της νέας Benelli κορυφώθηκε το 1950 με τη νίκη του Ambrosini στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία των 250cc.

1950 ~ 1980

Στο τέλος του '40 ο Giuseppe Benelli, λόγω διαφωνιών με τα αδέλφια του, αποχώρησε από την εταιρεία. Ήταν η αρχή της Motobi, με τον κλασικό 2-χρονο και 4-χρονο κινητήρα σε σχήμα αυγού, μικρού και μεσαίου κυβισμού. Μια νέα επιτυχία για τις πωλήσεις και για το αγωνιστικό κομμάτι: πάνω από 1000 νίκες σε αγώνες στη δεκαετία του ‘50 και του '60.

Η κατασκευαστική δραστηριότητα της Benelli συνεχίστηκε το 1951 με την παρουσίαση του «Leoncino», του οποίου η μεγάλη εμπορική επιτυχία ήταν στο αποκορύφωμά της όταν η Benelli κέρδισε το πρώτο «Motogiro d'Italia» το 1953 με τον αγωνιζόμενο Tartarini.

Το 1961 η Benelli γιόρτασε τα 50 χρόνια λειτουργίας της και το επόμενο έτος, για την αντιμετώπιση της κρίσης στον κλάδο της μοτοσικλέτας, οι δύο μάρκες Benelli και Motobi συγχωνεύθηκαν σε μία. Πολύ σημαντικές ήταν οι νίκες του αυστραλιανού δρομέα Kelvin Carruthers το 1969 στο Isle of Man και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 250cc ως αναβάτη της Benelli.
Ένα ευρύ φάσμα μοντέλων χαρακτήρισε την παραγωγή Benelli-Motobi στη δεκαετία του '60: από σκούτερ μέχρι και το «Tornado», μία maxi μοτοσικλέτα 2-κύλινδρη 650cc, την τελευταία πρωτότυπη δημιουργία της Benelli. Το 1972 η εταιρεία αγοράστηκε από τον Αργεντινό επιχειρηματία Alejandro De Tomaso. Η νέα ιδιοκτησία λάνσαρε εκ νέου και διεύρυνε το φάσμα των προϊόντων, παρουσιάζοντας μοτοσικλέτες διαφόρων κυλίνδρων και μία επιβλητική 6-κύλινδρη 750cc (η πρώτη 6-χρονη μοτοσικλέτα που ήταν διαθέσιμη για αγορά από το ευρύ κοινό) και έχτισε ένα νέο και σύγχρονο εργοστάσιο.

1988 ~ 2015

Ο ιαπωνικός ανταγωνισμός έγινε ολοένα και πιο έντονος και τεχνολογικά προηγμένος. Η κρίση ήταν αναπόφευκτη και διήρκησε για μεγάλο διάστημα. Το 1988 η Benelli ήταν στο πιο κρίσιμο σημείο. Ο μεγιστάνας της βιομηχανίας κ. Giancarlo Selci, ιδιοκτήτης του ομίλου Biesse, έσωσε την ένδοξη εταιρεία από ένα αβέβαιο μέλλον και αγόρασε την Benelli στις 23 Οκτωβρίου 1989. Η εταιρεία στόχευσε στο τμήμα της αγοράς των σκούτερ με τα μοντέλα Devil και Scooty. Φάνηκε ότι μια νέα εποχή είχε αρχίσει, αλλά μετά τις πρώτες στιγμές ευφορίας οι προοπτικές έγιναν και πάλι αβέβαιες.

Το 1995, ο Όμιλος Merloni του Fabriano αγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών της ιστορικής εταιρίας. Ο Andrea Merloni, γιος του Vittorio, ήταν ο ηγέτης της νέας εταιρείας και το νέο ξεκίνημα έφτασε με το επιθετικό σκούτερ 491. Νέα φιλόδοξα σχέδια, σκούτερ και ακόμη σπορ μοτοσικλέτες: η Tornado 900cc 3-κύλινδρη, η οποία θα αγωνιστεί επίσης στο πρωτάθλημα Superbike και η 1130cc ΤΝΤ. Αλλά η Benelli έπρεπε σύντομα να αντιμετωπίσει και πάλι μια νέα κρίση.

Τον Δεκέμβριο του 2005 η Benelli έγινε μέλος του ομίλου Q.J. . Νικήτρια του βραβείου ως η καλύτερη εξαγωγική εταιρία μοτοσικλετών της χρονιάς, η Qianjiang είναι μια εταιρεία που βρίσκεται στην Wenling, όπου 14.000 άνθρωποι παράγουν περισσότερα από 1.200.000 οχήματα και δύο εκατομμύρια κινητήρες ετησίως σε ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο μεγάλο όσο μια πόλη.

Οι εγκαταστάσεις είναι περίπου 670.000 τ.μ., εξοπλισμένες με εξελιγμένα εξαρτήματα κατασκευής μηχανημάτων που εισάγονται από τη Γερμανία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ .
Η εταιρεία, με κεφάλαιο άνω των 750 εκατομμυρίων US $, είναι εισηγμένη στο κινεζικό χρηματιστήριο από το 1999 και παράγει επίσης quad (γουρούνες), ηλεκτρικά ποδήλατα, χορτοκοπτικές μηχανές, αμαξάκια του γκολφ, γεννήτριες, αντλίες και άλλες συσκευές κηπουρικής. Το 20% της παραγωγής της εξάγεται στο εξωτερικό, με την Αμερική και την Ευρώπη να περιλαμβάνονται στις χώρες εξαγωγής. Η Qianjiang εστιάζεται στην ποιότητα και έχει λάβει τη διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση ISO 9001 από το 1997.

Με το νέο κεφάλαιο και τη συνέργεια μεταξύ Ιταλίας και Κίνας, η Benelli Q.J. εργάζεται αυτή τη στιγμή σε πολλά έργα που αποσκοπούν στην προώθηση της εταιρείας του Πέζαρο στις παγκόσμιες αγορές.
Το 2011 η Benelli γιόρτασε με επιτυχία την πρώτη εκατονταετία της.


H κληρονομιά


Subscribe

Subscribe to our newsletter & stay updated

Your privacy on the Benelli website

This website is managed by Benelli Q.J. S.r.l. (“Benelli”). The main purpose of this site is to provide you with the Services we offer related to our website. We want you to feel safe when you visit our website, and we are committed to protecting your privacy during this visit.

Before you use and contribute information via this website, we advise you to read our Privacy Statement and our Privacy Policy and agree to the terms they contain.

Your decision to contribute your Personal Data is voluntary. However, since registration of a personal account and the use of our Services require personal data, you cannot use this site unless you contribute your Personal Data.

About us

Benelli is a company which develops and produces motorbikes, with registered office at Strada della Fornace Vecchia, sn, 61122 Pesaro (PU), Italy, belonging to the Qianjiang group headquartered in Wenling, Zhejiang province, China.

The data controller has designated a Data Protection Officer (DPO), who can be contacted by email at dpo@benelli.com or by writing to Strada della Fornace Vecchia sn, 61122 Pesaro (Italy).

Which data do we collect?

The Personal Data we collect from you include your name, address, email address and IP addresses and data regarding the pages you visit and when.

Personal Data may include:

  • Personal Data which you contribute to us, such as your email address and your country/region; if you use your social media account to access or register for a personal account on the Benelli website, we may also collect any information in the public domain associated to your social media account. If you make a purchase on the Benelli website, we will collect your name, postal/shipping/billing address (including postcode), contact information, email address, credit card number or other payment service information.
  • Personal Data supplied to us through your use of the Benelli Services, such as device, register or position data.

We do not collect sensitive personal data.

We also collect Personal Data through the use of cookies. Cookies are small data files which store and recover information about your visit to this website - such as how you accessed our website, how you browsed the site, and which information was of interest to you. For further information about cookies, please read our cookie policy.

How do we use your data?

We analyze your data to find out what works best on our website, to define the most appropriate ways of improving it, and, finally, to decide how to change our site to make it more effective for you and other users. We may also use your data for other purposes, when we are authorised to do so by law, such as to comply with requests from public authorities or to conduct internal investigations. Find out more about how we use your Personal Data.

We may also send you emails on your request. If you have subscribed to our newsletter and have agreed to receive further communications, we may also send you marketing emails, such as product updates or other marketing information regarding our products and services. Please remember that you can withdraw your consent at any time.

Will we share your data with third parties?

Since we are a global organization, the data we collect may be transferred internationally within the worldwide Benelli organization. We may also share your data with third parties such as our service providers.

We restrict access to personal data concerning you to employees we consider have a reasonable need to come into contact with these data for the supply of products or services or to perform their duties. Our staff are trained regarding their data protection obligations.

International transfer of personal data

You recognise and agree to the transfer, storage, use or processing of your data at/by Benelli and its affiliated companies and/or its service providers which might be located in a country other than your own. All the aforesaid transfers, storage or processing of your data will be subject to the Privacy Policy and the relevant laws with regard to the protection of the privacy and security of personal data.

We use approved contractual clauses for the international transfer of personal data collected in the European Economic Area and Switzerland. As a global company, Benelli has a series of legal entities in different jurisdictions, which are responsible for the personal data which they collect and which are processed on their behalf. Find out more about Benelli’s global organization.

How do we protect your data?

The protection of your data matters to us. We process your data in compliance with the relevant data protection legislation, and we will adopt appropriate measures to guarantee this website’s security. We provide physical, electronic and procedural guarantees compliant with Italian laws and regulations to protect your data, including, but not limited to, those set forth in the General Data Protection Regulation no. 679/2016 (“GDPR"). We will ensure that we have adequate physical and technological measures to protect your data, wherever they are stored. When we outsource any process, we will ensure that the supplier has adequate security measures.

How can you access, change or erase your data?

For any query regarding the processing of your personal data or to exercise any of the following rights, please contact us at privacy@benelli.com.

  • You are entitled (in the circumstances and on the conditions, and with the exceptions, envisaged by the relevant law), to:
  • Request access to the personal data concerning you which we process: this right enables you to find out whether we hold personal data concerning you and, if so, to obtain information about and a copy of the said data.
  • Request the rectification of your personal data: this right entitles you to have your personal data corrected if they are inaccurate or incomplete.
  • Object to the processing of your personal data: this right entitles you to ask Benelli to stop processing your personal data.
  • Request the erasure of your personal data: this right entitles you to request the erasure of your personal data, also when the data are no longer necessary for the achievement of the relevant purposes.
  • Request the restriction of the processing of your personal data: this right entitles you to ask Benelli to process your personal data only in limited circumstances, including with your consent.
  • Request the portability of your personal data: this right entitles you to receive a copy (in a structured, commonly used and machine-readable format) of the personal data you have contributed to Benelli, or to ask Benelli to transmit those data to another controller.

To the extent that the processing of your personal data is based on your consent, you will be entitled to withdraw this consent at any time by contacting us here. Bear in mind that this will not affect Benelli’s right to process the personal data obtained before you withdrew your consent, or its right to continue parts of the processing which have legal bases other than your consent.

If, in spite of our best efforts to protect your personal data, you believe that your rights to privacy have been violated, we urge anyone to contact Benelli before taking any other action, in order to find a solution to any complaint. You are entitled to submit a complaint directly to the competent supervisory authority, or to bring an action against Benelli before a competent court (in the country where you live or work or in the country where you maintain that data protection law has been breached).

What are your rights with regard to marketing communications?

You may exercise your right not to receive marketing communications by ticking some boxes in the form below, which we use to collect your personal data, or by exercising your right to object in the email messages we send you. You may also exercise the right to stop receiving marketing communications at any time by contacting us. In this case, we will conserve minimal personal data to record the fact that you object, and will not contact you again.

How long do we store your data for?

We store your personal data for the time needed to pursue the purposes stated in this Privacy Statement, unless the law requires or permits a longer storage period.

Where can I get more information?

You will find more information about the procedures and purposes of the use of your data, and the rights you can exercise regarding your data, in our Privacy Policy.If you want to unsubscribe click here