Για εμάς

Καθαρό πάθος από το 1911.Η θρυλική Benelli είναι αυτό και πολλά άλλα: κληρονομιά, συγκίνηση και καινοτομία. 100 χρόνια παραγωγής πρωτοποριακών μοντέλων προηγμένης τεχνολογίας, νίκες και παγκοσμίου φήμης οδηγοί. Κομψές, καθώς και σπορ, οι μοτοσικλέτες Benelli δημιουργήθηκαν για να καλύψουν τις απαιτήσεις του κάθε αναβάτη, ακόμα και του πιο απαιτητικού, και να εξασφαλίσουν την άνεση, παρέχοντας την απόλυτη εμπειρία οδήγησης, εστιάζοντας παράλληλα στην κατανάλωση και τον σεβασμό στο περιβάλλον. Οι μοτοσικλέτες Benelli έχουν ξεχωριστή προσωπικότητα και είναι άμεσα αναγνωρίσιμες λόγω του ιταλικού, ελκυστικού σχεδιασμού και της σπορ εμφάνισής τους. Οι πιο καινοτόμες σχεδιαστικές ιδέες εφαρμόζονται σε όλα τα μοντέλα της Benelli, χάρη στην τεχνογνωσία του τμήματος R & D, το οποίο απαρτίζεται από πολλούς και κορυφαίους εμπειρογνώμονες.
Από το 2005 η Benelli ανήκει στο Qianjiang group, τον μεγαλύτερο όμιλο εταιριών κατασκευής μοτοσικλετών της Κίνας, σε μέγεθος και αριθμό παραγωγής μοτοσικλετών. 14.000 άνθρωποι παράγουν περισσότερες από 1.200.000 μοτοσικλέτες ετησίως! Όλα αυτά στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο του Wenling, το οποίο βρίσκεται γύρω στα 500km από την πόλη Σανγκάη. Έτσι η ιστορική Ιταλική εταιρία από το Πέζαρο ανοίγει τους ορίζοντες της στην παγκόσμια αγορά μοτοσικλέτας. Η Benelli ως μέλος του τεράστιου ομίλου QJ, είναι πανέτοιμη για νέες προκλήσεις που θα φέρει εις πέρας με την κορυφαία Ιταλική τεχνογνωσία και στυλ, καθώς και τη νέα επιχειρηματική προσέγγιση ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της σε παγκόσμιο επίπεδο. Όλα τα νέα μοντέλα Benelli κουβαλούν το DNA & την ιστορία της Ιταλικής εταιρίας. Διακρίνονται από το ξεχωριστό αυθεντικό τους look και την καινοτόμο τεχνολογία τους, επιβεβαιώνοντας την μεγάλη δυναμική τoυ ονόματος Benelli. H Benelli ανοίγει τις πόρτες της σε παλιούς και νέους φίλους της μοτοσικλέτας με ολοκαίνουρια μοντέλα που φέρουν εντυπωσιακό σχεδιασμό, τεχνολογίες αιχμής και έχουν πάντα γνώμονα την άνεση και την βέλτιστη οδηγική συμπεριφορά.

Η ιστορία μας

1911 ~ 1934

Έξι αδέλφια, μια ιστορία. Ήταν την άνοιξη του 1911 όταν η Teresa Benelli, χήρα, επένδυσε το σύνολο του κεφαλαίου της οικογένειάς της για να δημιουργήσει ένα εργαστήριο και να εξασφαλίσει μια σταθερή δουλειά για έξι γιους της, Giuseppe, Giovanni, Filippo, Francesco, Domenico και Antonio "Tonino" Benelli.

Στην αρχή ήταν μόνο ένα συνεργείο, στο οποίο κατασκευαζόντουσαν και μερικά ανταλλακτικά για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Αλλά τα έξι αδέλφια Benelli είχαν μια πολύ μεγαλύτερη φιλοδοξία: την κατασκευή μοτοσικλετών. Οκτώ χρόνια αργότερα, το 1919, η πρώτη μηχανή γεννήθηκε, ένα δίχρονος κινητήρας 75cc τοποθετημένος σε ένα σασί, κατασκευή η οποία όμως δεν παρήγαγε ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Τον Δεκέμβριο του 1921 εμφανίστηκε η πρώτη πραγματική μοτοσικλέτα Benelli: η "Velomotore", ένας δίχρονος κινητήρας 98cc σε ένα ελαφρύ σασί, σε δύο μοντέλα, Touring και Sport (125cc), που ακολουθήθηκε το 1923 από μια έκδοση 147 cc, με την οποία ο Tonino Benelli βίωσε πολλές νίκες στην πορεία της αγωνιστικής του καριέρας, κάτι που έκανε την εταιρεία του Πέζαρο γνωστή σε όλη την Ευρώπη.

Το 1926 ο Giuseppe Benelli σχεδίασε μια νέα μοτοσικλέτα, 175cc 4-χρονη, με καδένα εκκεντροφόρου και σύστημα μετάδοσης τεσσάρων ταχυτήτων και επιδόσεις ίσες ή ανώτερες από τις μοτοσικλέτες μεγαλύτερου κυβισμού, η οποία οδήγησε σε αμέτρητες επιτυχίες τον Tonino Benelli , πρωταθλητή Ιταλίας το 1927, 1928, 1930 και το 1931. Η αύξηση της παραγωγής και η επιτυχία των πωλήσεων (το 175cc παρήχθη σε διαφορετικά μοντέλα μέχρι το 1934, όταν παρουσιάστηκε μία 500cc και μια 250cc 4-χρονη μοτοσικλέτα) οδήγησε στη επέκταση του εργοστασίου. Το 1932 οι αδελφοί Benelli αγόρασαν τις εγκαταστάσεις του πριονιστηρίου Molaroni στη ‘viale Principe Amedeo’, την πλέον ονομαζόμενη ‘viale Mameli’.

Δύο χρόνια αργότερα, το 1934 η Benelli παρουσίασε δύο νέες αγωνιστικές μοτοσικλέτες: μία 250 διπλού εκκεντροφόρου και μία 500. Η πρώτη νίκη στο Isle of Man ήρθε το 1939. Το 1940 η Benelli λάνσαρε μια 500cc με πλευρικές βαλβίδες και μια φανταστική αγωνιστική μοτοσικλέτα (μια 4-κύλινδρη με διπλή καδένα εκκεντροφόρου και ενισχυτή που ποτέ δεν θα χρησιμοποιούνται στην πίστα), αλλά το ξέσπασμα του πολέμου ανάγκασε την εταιρεία να παράγει μόνο στρατιωτικές μοτοσικλέτες.

1940 ~ 1950

Η Benelli ήταν στο απόγειο της επιτυχίας (800 εργαζόμενοι εργάστηκαν στο εργοστάσιο), αλλά κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο οι Ναζί κατέστρεψαν το εργοστάσιο.

Παρόλα αυτά οι αδελφοί Benelli δεν εγκατέλειψαν τα επιχειρηματικά τους σχέδια και αφού ανέκτησαν τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό, άρχισαν να μετατρέπουν περίπου 1000 στρατιωτικές μοτοσικλέτες - κυρίως αγγλικής προέλευσης – οι οποίες ήταν εγκαταλελειμμένες από τους συμμάχους στα πεδία μαχών, σε μοτοσικλέτες για χρήση από πολίτες. Το 1947 ήταν η χρονιά που επαναλήφθηκαν οι αγωνιστικές δραστηριότητες.

Το 1948 ήταν έτος-ορόσημο για την Benelli: η εταιρεία προσέλαβε τον δρομέα Dario Ambrosini και στις 14 Οκτωβρίου τα αδέλφια Benelli ανακοίνωσαν την απόφαση να συνεχίσουν την παραγωγή μοτοσικλετών. Η αθλητική επιτυχία της νέας Benelli κορυφώθηκε το 1950 με τη νίκη του Ambrosini στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία των 250cc.

1950 ~ 1980

Στο τέλος του '40 ο Giuseppe Benelli, λόγω διαφωνιών με τα αδέλφια του, αποχώρησε από την εταιρεία. Ήταν η αρχή της Motobi, με τον κλασικό 2-χρονο και 4-χρονο κινητήρα σε σχήμα αυγού, μικρού και μεσαίου κυβισμού. Μια νέα επιτυχία για τις πωλήσεις και για το αγωνιστικό κομμάτι: πάνω από 1000 νίκες σε αγώνες στη δεκαετία του ‘50 και του '60.

Η κατασκευαστική δραστηριότητα της Benelli συνεχίστηκε το 1951 με την παρουσίαση του «Leoncino», του οποίου η μεγάλη εμπορική επιτυχία ήταν στο αποκορύφωμά της όταν η Benelli κέρδισε το πρώτο «Motogiro d'Italia» το 1953 με τον αγωνιζόμενο Tartarini.

Το 1961 η Benelli γιόρτασε τα 50 χρόνια λειτουργίας της και το επόμενο έτος, για την αντιμετώπιση της κρίσης στον κλάδο της μοτοσικλέτας, οι δύο μάρκες Benelli και Motobi συγχωνεύθηκαν σε μία. Πολύ σημαντικές ήταν οι νίκες του αυστραλιανού δρομέα Kelvin Carruthers το 1969 στο Isle of Man και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 250cc ως αναβάτη της Benelli.
Ένα ευρύ φάσμα μοντέλων χαρακτήρισε την παραγωγή Benelli-Motobi στη δεκαετία του '60: από σκούτερ μέχρι και το «Tornado», μία maxi μοτοσικλέτα 2-κύλινδρη 650cc, την τελευταία πρωτότυπη δημιουργία της Benelli. Το 1972 η εταιρεία αγοράστηκε από τον Αργεντινό επιχειρηματία Alejandro De Tomaso. Η νέα ιδιοκτησία λάνσαρε εκ νέου και διεύρυνε το φάσμα των προϊόντων, παρουσιάζοντας μοτοσικλέτες διαφόρων κυλίνδρων και μία επιβλητική 6-κύλινδρη 750cc (η πρώτη 6-χρονη μοτοσικλέτα που ήταν διαθέσιμη για αγορά από το ευρύ κοινό) και έχτισε ένα νέο και σύγχρονο εργοστάσιο.

1988 ~ 2015

Ο ιαπωνικός ανταγωνισμός έγινε ολοένα και πιο έντονος και τεχνολογικά προηγμένος. Η κρίση ήταν αναπόφευκτη και διήρκησε για μεγάλο διάστημα. Το 1988 η Benelli ήταν στο πιο κρίσιμο σημείο. Ο μεγιστάνας της βιομηχανίας κ. Giancarlo Selci, ιδιοκτήτης του ομίλου Biesse, έσωσε την ένδοξη εταιρεία από ένα αβέβαιο μέλλον και αγόρασε την Benelli στις 23 Οκτωβρίου 1989. Η εταιρεία στόχευσε στο τμήμα της αγοράς των σκούτερ με τα μοντέλα Devil και Scooty. Φάνηκε ότι μια νέα εποχή είχε αρχίσει, αλλά μετά τις πρώτες στιγμές ευφορίας οι προοπτικές έγιναν και πάλι αβέβαιες.

Το 1995, ο Όμιλος Merloni του Fabriano αγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών της ιστορικής εταιρίας. Ο Andrea Merloni, γιος του Vittorio, ήταν ο ηγέτης της νέας εταιρείας και το νέο ξεκίνημα έφτασε με το επιθετικό σκούτερ 491. Νέα φιλόδοξα σχέδια, σκούτερ και ακόμη σπορ μοτοσικλέτες: η Tornado 900cc 3-κύλινδρη, η οποία θα αγωνιστεί επίσης στο πρωτάθλημα Superbike και η 1130cc ΤΝΤ. Αλλά η Benelli έπρεπε σύντομα να αντιμετωπίσει και πάλι μια νέα κρίση.

Τον Δεκέμβριο του 2005 η Benelli έγινε μέλος του ομίλου Q.J. . Νικήτρια του βραβείου ως η καλύτερη εξαγωγική εταιρία μοτοσικλετών της χρονιάς, η Qianjiang είναι μια εταιρεία που βρίσκεται στην Wenling, όπου 14.000 άνθρωποι παράγουν περισσότερα από 1.200.000 οχήματα και δύο εκατομμύρια κινητήρες ετησίως σε ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο μεγάλο όσο μια πόλη.

Οι εγκαταστάσεις είναι περίπου 670.000 τ.μ., εξοπλισμένες με εξελιγμένα εξαρτήματα κατασκευής μηχανημάτων που εισάγονται από τη Γερμανία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ .
Η εταιρεία, με κεφάλαιο άνω των 750 εκατομμυρίων US $, είναι εισηγμένη στο κινεζικό χρηματιστήριο από το 1999 και παράγει επίσης quad (γουρούνες), ηλεκτρικά ποδήλατα, χορτοκοπτικές μηχανές, αμαξάκια του γκολφ, γεννήτριες, αντλίες και άλλες συσκευές κηπουρικής. Το 20% της παραγωγής της εξάγεται στο εξωτερικό, με την Αμερική και την Ευρώπη να περιλαμβάνονται στις χώρες εξαγωγής. Η Qianjiang εστιάζεται στην ποιότητα και έχει λάβει τη διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση ISO 9001 από το 1997.

Με το νέο κεφάλαιο και τη συνέργεια μεταξύ Ιταλίας και Κίνας, η Benelli Q.J. εργάζεται αυτή τη στιγμή σε πολλά έργα που αποσκοπούν στην προώθηση της εταιρείας του Πέζαρο στις παγκόσμιες αγορές.
Το 2011 η Benelli γιόρτασε με επιτυχία την πρώτη εκατονταετία της.


H κληρονομιά


Subscribe

Subscribe to our newsletter & stay updated

Your privacy on Benelli’s Website

This website is administered by Benelli Q.J. S.r.l. (“Benelli”). The primary purpose of this site is to provide you the Services we offer in relation to our website. We want you to feel secure when visiting our site and are committed to maintaining your privacy when doing so.

Before using and providing information through this site, we invite you to carefully read the below Privacy Statement and our Privacy Policy and to accept the terms herein.

Your decision to provide your Personal Information to Benelli is voluntary. However, given that the registration of a personal account and the use of the Services require personal data to function, you will not be able to use this site if you do not provide your Personal Information.

What information do we gather?

The Personal Information we collect from you might include your name, address, email address, IP address, and information regarding what pages are accessed and when.

The Personal Information may include:

  • Personal Information you provide to us, such as your e-mail address and country/region; if you use your social media account to log in or sign up for a personal account on Benelli’s website, any publicly available information associated to your social media account may also be collected by us. If you purchase on Benelli’s website, we will collect your name, mailing/shipping/billing address (including zip code), contact information, e-mail address, credit card number or other payment service information); and
  • Personal Information is provided to us from your use of Benelli’s Services, such as device, log or location related information.

We will not collect any sensitive personal data.

We also collect Personal Information through the use of cookies. Cookies are small files of information that save and retrieve information about your visit to this site – for example, how you entered our site, how you navigated through the site, and what information was of interest to you. Please read our Cookies policy for further information on this.

How do we use your information?

We analyze your information to determine what is most effective about our site, to help us identify ways to improve it, and eventually, to determine how we can tailor our site to make it more effective for you and other users. We may also use your information for certain other purposes, where we have the legal right to do so, such as complying with requests from public authorities or conducting internal investigations. Find out more about how we use your Personal Information.

We may also send you email communications as responses to your requests. If you have signed up for our newsletter and consented to receive further communications, we can also send you e-mail marketing communications, such as product updates, or other marketing information about our products and services. In this regard, remember that you can withdraw your consent at any time.

Will we share your information with outside parties?

As a global organization, information we collect may be transferred internationally throughout Benelli's worldwide organization. In addition, we may at times share your information with certain third parties, such as our service providers.

We limit access to personal information about you to employees who we believe reasonably need to come into contact with that information to provide products or services to you or in order to do their jobs. In this regard, we train our staff on their privacy obligations.

International transfers of your Personal Information

You understand and consent to the transfer, storage, use or process of your information to Benelli and any of its affiliated companies and/or service providers who may be located in a different country to you. All said transfer, storage, or process of your information, shall be subject to the Privacy Policy and applicable laws on privacy protection and personal information security.

We use approved Model Contractual Clauses for the international transfer of personal information collected in the European Economic Area and Switzerland. Benelli, as a global company, has a number of legal entities in different jurisdictions which are responsible for the personal information which they collect and which is processed on their behalf. Discover more about Benelli’s global organization.

How do we protect your information?

The protection of your information is important to us. We will process your information in accordance with applicable data protection legislation, and will take appropriate steps to maintain the security of this site. We have physical, electronic, and procedural safeguards that comply with government legislation and regulations to protect personal information about you, including but not limited to those indicated in the General Data Protection Regulation n. 679/2016 (“GDPR”). We will ensure we have appropriate physical and technological security measures to protect your information regardless of where it’s held. We will ensure that when we outsource any processes the supplier has appropriate security measures in place.

How can you access, edit or delete your data?

If you have any questions regarding the processing of your personal data or you want to exercise any of the following rights, please contact us at privacy@benelli.com:

  • You are entitled (in the circumstances and under the conditions, and subject to the exceptions, set out in applicable law) to:
  • Request access to the personal data we process about you: this right entitles you to know whether we hold personal data about you and, if we do, to obtain information on and a copy of that personal data.
  • Request a rectification of your personal data: this right entitles you to have your personal data be corrected if it is inaccurate or incomplete.
  • Object to the processing of your personal data: this right entitles you to request that Benelli no longer processes your personal data.
  • Request the erasure of your personal data: this right entitles you to request the erasure of your personal data, including where such personal data would no longer be necessary to achieve the purposes.
  • Request the restriction of the processing of your personal data: this right entitles you to request that Benelli only processes your personal data in limited circumstances, including with your consent.
  • Request portability of your personal data: this right entitles you to receive a copy (in a structured, commonly used and machine-readable format) of personal data that you have provided to Benelli, or request Benelli to transmit such personal data to another data controller.

To the extent that the processing of your personal data is based on your consent, you have the right to withdraw such consent at any time by contacting us here. Please note that this will not affect Benelli’s right to process personal data obtained prior to the withdrawal of your consent, or its right to continue parts of the processing based on other legal bases than your consent.

If, despite our commitment and efforts to protect your personal data, you believe that your data privacy rights have been violated, we encourage and welcome individuals to come to Benelli first to seek resolution of any complaint. You have the right at all times to register a complaint directly with the relevant supervisory authority or to make a claim against Benelli with a competent court (either in the country where you live, the country where you work or the country where you deem that data privacy law has been infringed).

What are your rights regarding marketing communications?

You can exercise your right to prevent marketing communications to you by checking certain boxes on the form below that we use to collect your personal data, or by utilizing opt-out mechanisms in e-mails we send to you. You can also exercise the right to discontinue marketing communications to you, at any time by contacting us. In such cases, we will retain minimum personal data to note that you opted out in order to avoid contacting you again.

How long do we keep your data?

We will retain your personal information for the period necessary to fulfill the purposes outlined in this Privacy Statement unless a longer retention period is required or permitted by law.

Where can I find further information on this?

You can find further information on how and for what purposes we use your information, and on what rights you have in relation to your information, in our Privacy Policy.If you want to unsubscribe click here